Vrouwen die een hartje maken met de handen

Ik schenk via mijn testament

Bouw mee aan een toekomst waarin hart- en vaatziekten minder leed veroorzaken. Uw nalatenschap wordt geïnvesteerd in het levensbelangrijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Op die manier helpt u, ook als u er zelf niet meer bent, hartpatiënten.

Getuigenis

Amper drie jaar oud was ik toen ik mijn eerste openhartoperatie onderging. Op mijn 23e herhaalde dat scenario zich. Ik heb een zware, aangeboren hartafwijking, maar...
Lees meer

Slim schenken via het duolegaat

Het is perfect mogelijk om na te laten aan Hart voor Research Aalst zonder uw wettelijke erfgenamen te benadelen. Een duolegaat is daar erg geschikt voor en het principe is eenvoudig.

Een duolegaat bestaat uit twee legaten. U laat een deel van uw nalatenschap over aan een of meerdere erfgenamen én een ander deel aan Hart voor Research Aalst. De vzw betaalt dan naast de eigen erfbelasting ook de successierechten van uw erfgenamen. Die laatste betalen dan zelf geen successierechten. Zo kan het voor uw erfgenamen een voordeel zijn dat u Hart voor Research Aalst opneemt in uw testament.

Zonder duolegaat

Katrien heeft geen kinderen en wil 500.000 euro nalaten aan haar neef. Na het betalen van de successierechten zal haar neef 195.000 euro overhouden.

Met duolegaat

Als Katrien echter kiest voor een duolegaat, dan kan zij 250.000 euro nalaten aan haar neef en 250.000 euro aan Hart voor Research Aalst. De vzw betaalt alle successierechten: zowel die van de neef ( = gewoon tarief van 45 tot 65%) als die van Hart voor Research Aalst ( = verlaagd tarief van 8,5%). De neef ontvangt de volle 250.000 euro en Hart voor Research Aalst houdt uiteindelijk 86.250 euro over voor het onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Een voorbeeld in Vlaanderen

Zonder duolegaat

Marcel heeft geen kinderen en wil 350.000 euro nalaten aan zijn vriendin Odette. Na het betalen van de successierechten zal zijn vriendin 111.250 euro overhouden.

Met duolegaat

Als Marcel echter kiest voor een duolegaat, dan kan hij 175.000 euro nalaten aan Odette en 175.000 euro aan Hart voor Research Aalst. Hart voor Research Aalst betaalt alle successierechten: zowel die van Odette ( = gewoon tarief van 40 tot 80%) als die van Hart voor Research Aalst ( = verlaagd tarief van 12,5%). Odette ontvangt de volle 175.000 euro en Hart voor Research Aalst houdt uiteindelijk 54.375 euro over voor het onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Een voorbeeld in Brussel

Bij een legaat aan Hart voor Research Aalst hangt de erfbelasting af van de fiscale woonplaats van de erflater op het ogenblik van zijn of haar overlijden. De wetgeving is in de 3 gewesten van ons land immers verschillend. Ook de omvang van de nalatenschap en de verwantschap met uw erfgenamen speelt een belangrijke rol. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijke berekening. Of vraag nu uw informatiepakket aan. Wij bezorgen u dan onder andere de gids ‘Goed geregeld, Goed gegeven’, met legale info, voorbeelden en tips. 

U kan volledig vrijblijvend en vertrouwelijk meer informatie bekomen rond legaten en erfenissen via:
Maggy Kuppens, 053 72 44 39 of maggy.kuppens@olvz-aalst.be

Hart voor Research Aalst is aangesloten bij de groepscampagne van testament.be, eveneens de uitgever van de interessante praktijkgids ‘Goed geregeld, Goed gegeven’. De campagnespot kan u hier bekijken.

Wist u dat?

1

Een gift bij leven volledig belastingvrij is en zelfs recht geeft op een belastingvermindering? Klik hier indien u meer wil weten over schenken aan Hart voor Research Aalst.

2

Uw nalatenschap naar vadertje staat gaat indien u geen testament opstelt en u geen wettige erfgenamen heeft? Met een legaat aan Hart voor Research Aalst kiest u zelf wat er met uw nalatenschap gebeurt.

3

U uw testament altijd nog kan wijzigen? Enkel de laatste versie van uw testament telt.

4

U in uw testament best het ondernemingsnummer van de vzw opneemt, om alle twijfel uit te sluiten? Ons ondernemingsnummer is 0470.425.452.

5

Wij het enorm op prijs stellen als u ons op de hoogte brengt wanneer u beslist ons op te nemen in uw testament? Zo kunnen wij u op de hoogte houden van evenementen en ons onderzoek. 

6

Wij u ontzettend dankbaar zijn voor deze overweging? Dankzij uw steun kan het belangrijke onderzoek naar hart- en vaatziekten verdergezet worden.