Hart voor Research AalstFellows zijn de onderzoekers van de toekomst

Adopt-a-fellow

Het Hartcentrum OLV Aalst is een open centrum zonder muren. Wij willen onze kennis zo veel mogelijk delen, zodat hartpatiënten over de hele wereld baat hebben bij de innovaties die we hier ontwikkelen. Dat doen we door het publiceren van artikels, maar ook door het onderwijs dat we aanbieden aan cardiologen wereldwijd.

De voorbije jaren vervolledigden al tientallen fellows vanuit de hele wereld hun studies cardiologie in het Hartcentrum OLV Aalst. Fellows zijn meestal gediplomeerde cardiologen in hun thuisland, die hun carrière willen verrijken met bijkomende wetenschappelijke ervaring. Dit gebeurt dankzij een stage van gemiddeld twee jaar in ons hartcentrum. Op dit moment heeft het Hartcentrum OLV Aalst zes fellows te gast.


De fellows hebben vaak vernieuwende ideeën, brengen innovatie, energie en enthousiasme mee. Ze zijn jong en gemotiveerd om mee te werken aan de meest uitdagende en innovatieve projecten. Het zijn de onderzoekers van de toekomst.

Wat doet een fellow in het Hartcentrum OLV Aalst?

De fellow maakt in de eerste plaats kennis met praktijkgericht onderzoek rond hart- en vaatziekten. Hij of zij leert een onderzoeksproject uitdenken, vormgeven en uitvoeren. Zo ontwikkelt de fellow de nodige vaardigheden
om complexe vraagstukken rond onderzoek en innovatie te begrijpen, uit te werken en op te lossen. Na zijn of haar stage in Aalst, is de fellow in staat om de bestaande kennis rond hart- en vaatziekten uit te breiden, zodat de huidige diagnostische en therapeutische protocollen verbeterd kunnen worden via innovatieve benaderingen.

Met andere woorden: de fellows van het Hartcentrum van Aalst worden de onderzoekers van morgen. Zij zijn de cardiologen die in de toekomst het verschil zullen maken voor hartpatiënten wereldwijd.

Adopt-a-fellow

De opleiding in ons Hartcentrum bieden we kosteloos aan. Zo dragen we bij aan de verspreiding van kennis wereldwijd. Elke fellow krijgt een maandelijkse vergoeding om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien.
Om de kosten van onze fellows te dragen ontvangen we geen steun van de overheid, we zijn dus op eigen fondsen aangewezen. Daarom zoeken we bedrijven of individuen die een fellow willen ondersteunen. Alleen met uw steun kan dit project verder uitgevoerd worden. Wenst u het project Adopt-a-fellow te ondersteunen? Klik dan hier.
Wilt u meer informatie? Neem dan gerust even contact op met Maggy Kuppens via maggy.kuppens@olvz-aalst.be of 053 72 44 39.